Presenten les 'Memòries' de Fages de Climent a Castelló d'Empúries

2014-10-30 13:00

Amb motiu del Projecte Carles Fages de Climent, l’Àrea de Patrimoni Històric de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries i l’editorial Brau Edicions presenten aquest divendres el llibre inèdit Memòries. A la recerca de mi mateix de Carles Fages de Climent a cura de Narcís Garolera, Catedràtic de Filologia Catalana de la Universitat Pompeu Fabra, responsable també de l’edició de les Memòries de Josep Maria de Sagarra, de Jacint Verdaguer i de la darrera edició del Quadern gris de Josep Pla, entre altres.

El llibre recull els records biogràfics i les vivències personals i familiars més importants de la vida de Carles Fages de Climent (Figueres, 1902–1968), alguns dels quals estan directament relacionats amb la seva obra i producció literària. Amb la recent publicació de les Memòries de Carles Fages de Climent és un bon moment per recordar la infantesa, la formació i, sobretot, el naixement de la irrenunciable vocació literària d’un dels autors més prolífics i populars de l’Empordà i situa la seva obra plenament dins el cànon literari català del segle XX.

L’acte de presentació tindrà lloc aquest divendres 31 d’octubre de 2014, a les 20 h a la casa Fages de Climent de Castelló d’Empúries. La presentació anirà a càrrec de l’alcalde de Castelló d’Empúries, Xavier M. Sanllehí; de Narcís Garolera, editor filològic de l’obra; i Climent Carles Fages, nét de l’escriptor.

Hi col·laboren l'Ajuntament de Figueres, la Càtedra de Patrimoni Literari Anglada-Fages de la Universitat de Girona i la Generalitat de Catalunya. Més informació a www.fagesdecliment.com.