Presenten dos escrits de Manuel Brunet dedicats a l'Empordà de la col·lecció Josep Pla

2014-12-12 15:00

Aquest divendres 12 de desembre, a les set de la tarda, a la capella del convent de Santa Clara de Castelló d'Empúries tindrà lloc la presentació del trenta-quatrè volum de la col·lecció «Josep Pla» de la Diputació de Girona, dedicat als dos textos de creació literària escrits per Manuel Brunet (1889-1956): El meravellós desembarcament dels grecs a Empúries i L'Empordà i els empordanesos.

El primer és una narració paròdica sobre l'arribada dels grecs a l'Empordà publicada per primer cop a Edicions Diana el 1925, i el segon, un assaig dedicat a la terra empordanesa publicat el 1943 per l'editorial Destino en castellà i el 1956 en català. Enamorat d'aquest territori, Brunet hi va establir vincles sentimentals i hi va fer arrels. Malgrat ser natural de Vic es va sentir, ja des de ben jove, plenament empordanès.

Aquesta edició recupera l'estructura del volum publicat per l'editorial Selecta el 1956, la primera i única fins avui, en català en la qual els dos textos van aparèixer aplegats en un mateix llibre.

L’acte comptarà amb la presència de Antoni Solà, diputat de Cooperació Cultural de la Diputació de Girona; Xavier Sanllehí, alcalde de Castelló d'Empúries; Lluís Muntada, director de la col·lecció, i Francesc Montero, curador de l’obra.