Pere Puig i Rafa Villalón presenten el conte 'Iac, l'ós bru'

2015-11-24 11:00

Diumenge es presenta a l'Auditori dels Caputxins de Figueres el conte "Iac, l'ós bru" amb text de Pere Puig i il·lustracions de Rafa Villalón. L'acte començarà a les 12 del migdia. Amb aquest llibre descobrirem una nova faceta d'aquests dos músics figuerencs vinculats a l'ensenyament des de fa molts anys.

Aquest conte està inspirat en una història real, el novembre de 1979 dos exemplars d’ós negre americà es van escapar del camió que els transportava i que s’havia aturat prop de la Jonquera a causa d’una nevada; un dels animals va ser capturat de seguida, però l’altre va gaudir de llibertat durant uns quants mesos.

A partir d'aquesta història verídica el conte narra les peripècies d’un ós bru de circ que s’escapa de la seva gàbia en un accident de trànsit i fuig pels boscos de l’Albera. Mentre els seus cuidadors intenten atrapar-lo, altres el volen caçar.

Amb text de Pere Puig Griessenberger i il·lustracions de Rafa Villalón, el conte ens ofereix el relat deliciós d’aquesta aventura inventada que podria haver estat real i que podem situar en els paratges coneguts de les muntanyes de l’Albera.