Peralada ha recuperat Das Liebesverbot de Wagner

2013-08-04 09:00

Aquest cap de setmanal’església del Carme del Castell de Peralada s’ha transformat totalment per donar vida al títol de la primera òpera estrenada de Richard Wagner, en una producció en versió musical reduïda de Frank Böhme i producció del Festival Castell de Peralada.

L’acció de Das Liebesverbot està basada en el moviment literari conegut com ”La jove Alemanya” que va inspirar a Wagner i els moviments de protesta juvenil del 68 i de la dècada del 70 en els que Georgios Kapoglou, director escènic de l’obra, ha basat l’acció de Das Liebesverbot. La versió d’aquesta desconeguda òpera còmica wagneriana és una proposta del regista i professor de teatre Georgios Kapoglou, qui va treballar l’obra per condensar-la, transformant-la en una peça de cambra amb sonoritats modernes i properes, comptant amb una instrumentació de Frank Böhme que es podria qualificar com a vintage, ja que es nodreix de l’esperit dels anys setanta en quant a tímbrica i coloració. 

Aquest muntatge es va poder veure per primer cop l’any 2005 al Festival de Joves Artistes de Bayreuth. 

El Festival de Peralada ha volgut recuperar la primera òpera de Wagner coincidint amb el bicentenari del naixement del compositor alemany i ho ha fet amb una gran proposta que ha permès als seguidors de Wagner conèixer el seu ídol de molt més a prop.
La posada en escena ha comptat amb la direcció musical de Faust Nardi al capdavant de l'Ensemble Orquestra de Cadaqués i del Cor de Cambra del Palau de la Música.

La direcció escènica ha anat  a càrrec de Georgios Kapoglou i les veus solistes que han intervingut han estat les de Enrique Martínez-Castignani, David Alegret, Alex Sanmartí, Julia Farrés, Rocio Martínez i Mercedes Gancedo. 

Foto: Eddy Kelele