Neix '17600 Revista de Figueres' editada per l’Ajuntament i de periodicitat trimestral

2017-01-20 18:30

A partir de la setmana que ve es distribuiran per Figueres 20.000 exemplars de la nova publicació municipal, 17600-Revista de Figueres. De periodicitat trimestral i amb 24 pàgines, el seu objectiu és combinar el tractament en profunditat dels grans temes municipals amb les notícies de les actuacions generades en els darrers mesos per part de les diverses àrees de l'Ajuntament, informació de serveis i temes o reportatges de ciutat.

En aquesta primera edició, el tema d'obertura és un reportatge sobre l'impuls que es dóna al Pla del Centre Històric amb una inversió global de sis milions d'euros. Es tracta d'una revista informativa i, per tant, el tractament que es dóna als seus continguts és exclusivament de divulgació i explicació dels acords i de les actuacions generades des de l'Ajuntament de la ciutat. S'intenta cuidar de forma molt especial el grafisme i la fotografia. Com és habitual en aquest tipus de publicacions, hi ha un espai d'opinió reservat als grups municipals.

En una època on les xarxes socials, les tecnologies digitals i la comunicació audiovisual en general han esdevingut el canal més important d’informació per a la societat, des de l'Ajuntament de Figueres es considera que el paper de la comunicació escrita és un valor essencial i un complement necessari i imprescindible per arribar a tots els ciutadans i fer efectiu el compromís de tota administració pública amb el dret i el deure de la informació. També és un valor afegit i un plus de qualitat en l’estructura de la comunicació corporativa.

Molts ajuntaments, des dels més petits fins als més grans, tenen clar que l’edició d’un butlletí o revista municipal, de difusió periòdica i gratuïta, és un mitjà de comunicació molt útil per fer arribar a tota la població les actuacions, els serveis i els projectes de l’administració pública. En el cas de l’Ajuntament de Figueres, el fet de disposar des d'ara d’una publicació escrita pròpia suposa que aquest mitjà arribi a tots els veïns i sigui la forma més efectiva de fer realitat l’anhel de transparència en tots els afers de la vida municipal.

L'alcaldessa Marta Felip destaca la importància d'ampliar els canals de comunicació amb els ciutadans i sobretot potenciar la comunicació i la informació de proximitat, pensant en tots els públics i no només en els suports digitals i les xarxes socials, canals amb els quals l'Ajuntament de Figueres va ser pioner a la província de Girona a l'hora d'implantar-los l’any 2009. Cal explicar als veïns i veïnes de Figueres què fa el seu Ajuntament a la ciutat i al seu barri, i mantenir un contacte periòdic per informar i donar comptes de l'acció del govern reforçant així la relació dels ciutadans amb l’Ajuntament.