Més d'un miler d'alumnes de quatre escoles de Figueres participaran en el Dia Escolar de la no-violència

2015-01-27 14:00

Des del Servei d’Acció Cívica i Cooperació de l’Ajuntament de Figueres, juntament amb la Coordinadora d’ONGs Solidàries amb seu a Girona, aquest any s’ha decidit participar a la Campanya Denip 2015, amb 4 escoles de la ciutat que portaran més diun miler de nens i nenes. 

El Dia Escolar de la No-violència i la Pau, el DENIP, conegut també com a Dia Mundial o Internacional de la No-violència i la Pau, fou fundat l'any 1964 pel poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal, i és una iniciativa d'Educació No-violenta i Pacificadora, difosa internacionalment. Es practica a escoles de tot el món, els dies 30 de gener i propers (aniversari de la mort de Mahatma Gandhi). El DENIP propugna una educació permanent en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau.

Les escoles de tot el món celebren el DENIP amb diferents actes amb l'objectiu de sensibilitzar que la pau és molt més que l'absència de guerres i baralles. També es vol donar a conèixer i familiaritzar-se amb els conceptes d'amor universal, de no-violència i de pau positiva, així com amb els procediments de reivindicació no-violenta dels drets humans. També es busca conèixer persones i/o grups que lluiten per la pau i la justícia al món i saber resoldre els conflictes de manera pacífica i dialogant, és a dir, expressant les opinions de forma tranquil·la, clara i ordenada. F

A Figueres, el proper divendres 30 de gener de 2015 es realitza la cloenda dels actes de la campanya Denip a la plaça Catalunya on hi assistiran tots els alumnes que hi hagin participat als tallers, des  de P3 fins a 6è de primària. Podran gaudir d’un gran espectacle ple de sentiment i reflexió incorporant la diversió com a fil conductor de la diada, a càrrec de la Companyia Tanaka Teatre, que dinamitzarà els contes que els infants han treballat a classe. 

La campanya consisteix en la publicació de contes d’autors de les comarques gironines que prèviament els infants hauran il·lustrat durant tot el mes de gener. A més a més durant tot aquest temps es realitzaran tot un seguit de tallers de pau positiva que arribaran a més de 1.500 alumnes figuerencs. Els realitzadors dels tallers d’educació infantil, que prèviament  han rebut una formació per part de la responsable d’Educació pel Desenvolupament  Núria Cuadrat de la Coordinadora d’ONGs Solidàries a Girona, són els alumnes de 2n del mòdul de grau superior d’educació infantil de l’Institut Ramón Muntaner amb coordinació al Servei de Cooperació. Els centres educatius que han participat d’aquesta iniciativa són l’Escola Salvador Dalí, l’Escola Josep Pallach, l’Escola Sant Pau i les Escolàpies Figueres.