Més de 3.500 persones desfilaran al Carnaval de Roses

2016-02-02 21:00

Les passades del Carnaval de Roses són les més concorregudes de la comarca. Enguany s'hi esperen unes 3.500 persones disfressades, amb un total de 80 colles i 68 carrosses que ja han formalitzat la seva inscripció.

La festa del Carnaval de Roses donarà el seu tret de sortida el proper dijous 4 de febrer, amb la cercavila de benvinguda a Sa Majestat el Rei Carnestoltes fins a l'envelat de la plaça Frederic Rahola, on l'alcaldessa de Roses farà el traspàs de poders (la clau i l'euro) al rei, que donarà pas a l'actuació del grup de versions La Loca Histeria i a la festa que ofereix l'entitat Joventut Rosinka. 

A partir de dijous i fins al dilluns 8 de febrer tindran lloc nombroses activitats centrades en el Carnaval, com els balls de l'envelat de la plaça Frederic Rahola (divendres amb The Covers Band i 7D Rock, dissabte amb Hotel Cochambre, diumenge amb l'orquestra La Selvatana i dilluns amb Swing Latino. D'altres actes, d'incorporació més recent, són les discomòbils que enguany tindran lloc a la pista annexa del Pavelló Municipal d'Esports divendres, dissabte i diumenge a la nit, per oferir al públic més jove una alternativa als balls i orquestres de l'envelat.

D'altres actes del programa compten amb una llarga tradició, com les espectaculars passades o la celebració del sepeli de Sa Majestat el Rei Carnestoltes. Roses destaca en ser un dels pocs municipis que manté viva aquesta tradició, consistent en el seguici i enterrament del Carnestoltes i la posterior lectura del seu testament durant la qual la societat rosinca passa revista a tot allò succeït al llarg de l'any en clau d’humor i sàtira.