Marta Felip reivindica el paper del centre logístic de Vilamalla en una reunió de la Taula Estratègica del Corredor Mediterrani a Madrid

2017-04-10 15:00

L'alcaldessa de Figueres Marta Felip ha participat avui dilluns a Madrid en una reunió de la Taula Estratègica del Corredor Mediterrani, que s’ha celebrat al Centre Cultural Blanquerna, seu de la Delegació del Govern a la capital d'Espanya, i davant del ministre de Foment, Íñigo de la Serna, convidat a l’acte.

Els consellers de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, han reclamat que l’Estat compleixi els seus compromisos amb el Corredor Mediterrani. Han demanat “un calendari clar, previsible, cert i avaluable”, en paraules de Rull, “i no promeses i bones intencions”, tal i com ha puntualitzat Baiget.

Marta Felip, en la seva exposició, ha reiterat la necessitat de prioritzar la connexió ferroviària amb la terminal logística de Vilamalla per a poder fer possible la circulació de mercaderies des dels ports de Barcelona i Tarragona fins a França i cap al centre i nord d'Europa. La connexió ferroviària amb ample de via europeu també ajudaria, segons ha explicat Feliu, a disminuir el transport pesat per l'autopista. L'alcaldessa ha destacat també que la terminal de Vilamalla "permetrà generar un gran parc empresarial de manipulació i logística que serà molt beneficiós pel desenvolupament econòmic de la comarca".

El conseller Baiget ha assenyalat que l'aposta pel Corredor Mediterrani “és l'aposta per a la millora de la competitivitat de l'economia catalana i el progrés social de Catalunya”. I ha afirmat que el corredor “té el suport unànime del món polític, econòmic i institucional català”.