Màrius Serra ha inaugurat l'Escola d'Estiu de Glosa d'Espolla

2014-07-16 21:00

Aquest dimecres ha començat a Espolla la tercera edició de l’Escola d’Estiu de Glosa. La glosa, o cançó improvisada, és l’art d’improvisar una lletra sobre una melodia determinada, i seguint una estructura de quartetes rimades.

La inauguració ha anat a càrrec de l’escriptor i recercador de paraules Màrius Serra, col·laborador de televisió i de ràdio; columnista de premsa i elaborador de mots encreuats. Fent honor a la seva fama de verbòfil, Màrius Serra ha parlat d’aspectes de la llengua que van més enllà del significat més evident. Començant amb una invitació a l’auscultació per descobrir els llocs més amagats de les paraules, ha fet èmfasi en la recerca de l’originalitat per trobar-ne de nous, i per aconseguir combinar en justa mesura humor i transcendència. 

A més de la xerrada de Màrius Serra, en la primera jornada d’aquesta particular escola, Josep Vicent Frechina ha explicat “Què entenem per glosa”. Frechina ha repassat diferents expressions de cançó improvisada a diversos llocs del món, i els contextos on tenen lloc.   

Després d’aquesta jornada, tindran lloc a Espolla els propers dies diversos actes al voltant de la cançó improvisada, que culminaran amb la 12a Trobada de Cantadors, el proper dissabte.

Foto: Immaculada Tubau