Manel tanca el festival de Peralada que ha sumat més de 21.000 espectadors

2013-08-18 08:24

L'actuació del grup Manel, presentant Atletes baixin de l'escenari, ha posat el punt final al Festival Castell de Peralada. Aquest dissabte ha estat una jornada intensa que ha començat a la tarda amb l’espectacle de Comediants El regal del bicentenari. Aquest muntatge amb entrada gratuïta, que ha omplert de gom a gom la plaça de la vila, s’ha fet en el marc del bicentenari de naixement de Verdi i Wagner. Seguidament, a l’església del Carme del Castell de Peralada i també amb entrada gratuïta, s’ha pogut escoltar el concert de lírica que ha ofert la soprano Katerina Tretyakov, guanyadora del concurs Francesc Viñas 2013. 

El Festival de Peralada ha tancat la 27a edició amb unes xifres d’ocupació i espectadors molt positives superant, de sis punts, les que es van obtenir ara fa un any. Aquest 2013 l’ocupació ha augmentat fins al 90%, amb més de 21.000 espectadors

El dia del tancament de l’edició 2013, la direcció del festival ha anunciat el que serà un dels grans concerts de la propera edició, el que oferirà el 3 d’agost de 2014, el tenor alemany Jonas Kaufmann. Abans de començar un nou festival s’està d’enhorabona a Peralada davant d’aquesta confirmació que portarà novament a l’Auditori del Parc del Castell una de les millors veus que hi ha en aquests moments. Kaufmann és un dels pocs tenors que es pot passejar sense dificultats tant pel repertori líric com el dramàtic, fet que el converteix en un dels tenors amb una capacitat més àmplia de repertori. L’any passat, va enamorar al públic del festival.

El Festival Castell de Peralada es reafirma com un dels esdeveniments culturals de l’estiu més importants d’Espanya, tant per ser el marc de solistes i formacions de prestigi internacional com per la seva incansable tasca en l’enriquiment de la cultura lírica i coreogràfica. 

Foto: Josep Aznar