Magda Casamitjana es reuneix amb el Secretari General del Mar a Madrid

2010-05-25 16:44

Magda Casamitjana, acompanyada pel subdelegat de Govern a Girona, Francesc Francisco Busquets, es va reunir ahir amb el secretari general del Mar, Juan Carlos Martín Fragueiro, per tractar aspectes relacionats amb l’atermenament de Santa Margarida i amb la delimitació del domini públic a la zona coneguda com la Gola de l’Estany. D’aquesta manera, l’alcaldessa va poder elevar fins al màxim responsable de la planificació i execució del domini públic marítimo-terrestre de l’Estat, la visió i preocupació municipals entorn a aquesta problemàtica que afecta més de 6.000 propietaris.

L’alcaldessa s’ha mostrat molt satisfeta del compromís manifestat durant la trobada pel secretari general del Mar, qui va garantir la preservació de les parcel·les de terreny i habitatges de Santa Margarida en remarcar que aquestes propietats han estat, són i continuaran sent de titularitat privada. Aquest fet, ha comentat l’alcaldessa, comportarà que els propietaris puguin realitzar compra-vendes i qualsevol tipus de transmissió de les seves propietats sense cap problema.

En el cas de l’atermenament que afecta als amarraments, Martín Fragueiro va constatar la voluntat a aplicar una servitud de trànsit de 6 metres, tot i que aquesta afectació no suposarà en cap cas motiu d’expropiació. Tot i així, Casamitjana ha remarcat que aquest punt ha estat recorregut per l’Ajuntament davant l’Audiència Nacional, demanant que s’elimini la servitud, ja que el consistori la considera improcedent en tractar-se d’una instal·lació portuària, a la qual correspon estar regulada per la normativa de la Generalitat.

Pel que fa a l’espai conegut com a Gola de l’Estany construït en zona de domini públic, l’alcaldessa va demanar la seva revisió remarcant que és una problemàtica que s’arrossega des dels anys 60 i que, en el moment de la seva construcció, les administracions van atorgar en la major part dels casos les llicències i permissos necessaris. Martín Fragueiro va manifestar entendre absolutament el greuge amb què es troben aquests propietaris, i va demanar un període d’entre dos i tres mesos per trobar una solució definitiva que asseguri la titularitat privada d’aquestes propietats.