Els Mossos detenen un home per un assalt violent a Figueres

2013-11-19 08:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial de Girona van detenir el passat 13 de novembre un home de 29 anys, de nacionalitat maliana i veí d’Olot, com a presumpte autor d’un delicte de robatori amb violència i intimidació a domicili.

Els fets es remunten al dia 9 de novembre a Figueres quan un home va accedir a l’edifici on viu i va observar que a la porteria hi havia dues persones davant de l’ascensor. Quan va obrir la porta del seu pis els dos homes el van empentar cap al seu interior mentre el colpejaven amb un objecte contundent. Un cop a dins, el van arrossegar fins a la cuina on el van ruixar amb un esprai de defesa, amenaçant-lo si no  seguia les instruccions que li deien.

En el moment dels fets, a l’interior de l’apartament hi havia el company de pis de la víctima que, en adonar-se de la situació, va fugir saltant pel balcó des d’un primer pis al carrer. En la caiguda, es va fracturar el colze i el maluc i va haver de ser ingressat a l’Hospital de Figueres. Els lladres es van endur la cartera, el telèfon mòbil, les claus de la casa i les del vehicle, a més de 120 € que la víctima tenia en aquell moment al domicili, els assaltants van fugir de l’immoble.

Després de diverses tasques d’investigació, els agents van determinar que un dels autors vivia a la població d’Olot, lloc on van fer vigilàncies fins que el dia 13 de novembre de 2013 van practicar la seva detenció. El detingut  va passar a disposició judicial el dia 14 de novembre i el jutge va decretar llibertat amb càrrecs. Es continua treballant en la identificació del segon autor dels fets i no es descarten més detencions.