Les obres dels carrers Canigó, Muralla i plaça de les Patates estaran enllestides per Sant Pere

2012-06-12 19:00

L'alcalde de Figueres, Santi Vila, ha presidit aquest matí les comissions de seguiment dels dos plans de barri de la Generalitat de Catalunya a la Marca de l'Ham i al Centre Històric. En la valoració final del pla de la Marca de l'Ham -amb presència de represents de la Generalitat, tècnics, veïns i entitats del barri- l'Alcalde ha destacat que s'ha posat punt i final a una història d'èxit. Un projecte que durant sis anys ha permès executar projectes de transformació de l'espai públic, però que també ha tingut present els veïns i veïnes del barri, amb projectes pensats per als joves, la gent gran, els aturats i les dones. 

Durant aquests temps, Ajuntament i Generalitat han invertit més de 4.500.000 euros -50% cadascún- deixant com a llegat estrella la remodelació i ampliació, en més de 1.000 m2, del Centre Cívic de la Marca de l'Ham. Un espai, des d'on el desembre passat- l'Ajuntament hi ha centralitzat els seus serveis i des d'on s'estan executant alguns projectes nascuts a conseqüència del pla de barris. 

Pel que fa a la comissió de seguiment del pla de barris del Centre Històric, les dues adminsitracions han destacat la feina realitzada fins aquest moment, de la qual en destaca l'aspecte més intern i de treball de camp. Tot i això, aquest mes finalitzarà un dels principals projectes de millora de l'espai públic en aquest punt de la ciutat i inclosa en el pla de barris: la remodelació dels carrers Muralla, Canigó i plaça de les Patates. Obres que estaran enllestides coincidint amb el dia de Sant Pere, patró de Figueres. 

Els propers dies també es farà públic un projecte d'itineraris escolars segurs que s'ha treballat amb els veïns de la zona, així com altres actors socials i membres dels centres escolars del barri.