L'enllumenat de Nadal de Figueres creix fins a 306 figures dalinianes

2016-11-25 10:00

Figueres acollirà dissabte a la Rambla la tradicional encesa de l'enllumenat nadalenc, unes figures dalinianes úniques al país, que enguany s'amplien fins a 306. L'acte, que tindrà lloc a les sis de la tarda, comptarà amb la participació dels nens i nenes de la coral del Sant Pau i els nois i noies de la coral de l'Institut Ramon Muntaner -com a novetat-, que oferiran un concert sota les ordres de Pere Puig; la participació dels Pastorets de Figueres; la col·laboració de Magda Bosch, que dirigirà l'espectacle, i possiblement, en Fumera. Bel Bellvehí, coordinadora de l'acte juntament amb Anna Garcia - que farà de Nadalina -, presentarà l'espectacle.

L'encesa de llums es farà davant de l'arbre de Nadal que engalana la Rambla, que enguany assoleix els 13 metres, 2 més que l'any passat. Pel que fa a l'enllumenat, s'ha ampliat amb 28 llums més, passant de 278 llums a 306 enguany. Com a novetat, s'han incorporat un total de 12 formigues a la plaça Ernest Vila i a la plaça de l'Estació, i s'han transformat a filament LED un total de 16 llums més, entre columnes i façanes.

L'Ajuntament de Figueres segueix apostant per substituir els llums de filament tradicional per tecnologia LED, que redueixen el consum en un 80%. Segons el regidor de Serveis Urbans, Joaquim Felip, "l'esforç que s'ha fet per seguir amb la transformació dels llums ha revertit en un important estalvi d'energia". L'alcaldessa afegeix que els figuerencs i figuerenques "ens hem de sentir orgullosos de la singularitat dels llums nadalencs, únics al món, inspirats en Salvador Dalí, que idenfitiquen la ciutat i la fan diferent".