L'artista Amèlia Burke celebra la superació d'un càncer de mama fent donació de dos olis i sis aquarel·les a l'Hospital de Figueres

2016-02-28 20:00

Amèlia Burke transmet ganes de viure i espera amb il·lusió la primavera. El moment en què la natura reneix i que ella espera amb delit començar una nova etapa, perquè posarà fi a cinc anys de tractament. És una supervivent de càncer de mama i amb la donació de dos olis i sis aquarel·les vol posar fi a una etapa de la seva vida, regalant a l'Hospital de Figueres, aquestes obres que estaran presents en un espai que coneix bé, al passadís de l'Hospital de dia, on ha rebut tractament de quimioteràpia.

Burke explica que les obres "representen l'alegria que sentia i sento per estar viva". En cap moment de la seva malaltia va deixar de pintar "mentre els metges i les infermeres curaven el meu cos, pintar m'ajudava psicològicament i emocional. Per mi també formava part del meu procés de curació". Per això explica que "aquests quadres, resultat del meu procés de curació, són objectes que poden seguir funcionant en el món, independentment de mi". Aquesta artista nascuda a Berwick-upon-Tweed, al Regne Unit, i afincada a l'Escala pensa que "les obres d'art funcionen si troben el lloc adequat", a més expressa la voluntat que "algunes de les obres que vaig pintar al llarg d'aquest procés estiguessin en aquest hospital i específicament a l'Hospital de Dia, on vaig rebre quimioteràpia".

Per la seva banda, el gerent de la Fundació Salut Empordà, Martí Masferrer, agraeix "aquesta donació i tot el que simbolitza, el tractament i curació, la il·lusió i les ganes de viure, d'una persona que ha passat per una experiència tan dura com aquesta".

En aquesta donació també hi ha pres part Roberta Scaglione, que ha preparat els marcs expressament per aquesta obra, en el seu taller de Camallera, Troppoparticolare.