L'Acústica estrena el vídeo que escalfa l'ambient de cara a la quinzena edició

2016-06-13 11:00

La quinzena edició del Festival Acústica de Figueres es farà de l'1 al 4 de setembre a diferents escenaris de la ciutat amb una programació que es desvetllarà en el transcurs de les properes setmanes i que inclourà alguna actuació especial que servirà per a celebrar aquesta onomàstica. Aquesta setmana acaba d'estrenar un vídeo promocional amb imatges de diferents edicions que fan reviure emotius moments i comencen a escalfar l'ambient.

Pocs pensaven que el Festival Acústica arribaria a celebrar 15 edicions. I el cert és que un projecte que va començar sense massa suports s'ha consolidat com una de les cites imprescindibles del calendari de festivals del país, gràcies al risc empresarial, la constància i la tossuderia de l’empresa figuerenca Promo Arts Music.

La corba de creixement que ha viscut aquest projecte ha capgirat les apostes dels més optimistes i l’ha convertit en un dels projectes culturals més exitosos del país. Dels 3.000 espectadors que van passar l’any 2002, l’Acústica ha passat a rebre'n prop de 95.000 la passada edició.

Els darrers estudis d'impacte econòmic el situen com el projecte cultural més rendible de Figueres, amb un retorn directe per a la ciutat que ronda els 2.000.000 d'euros; i com un dels principals esdeveniments culturals en atracció de públic de fora de la ciutat.

L’Acústica ha apostat per la nova escena musical catalana sense complexos, i al llarg dels seus quinze anys ha esdevingut el festival de referència de grups com Manel, Els Amics de les Arts o Els Catarres entre molts d'altres. També ha apostat per la cançó d'autor amb artistes com Albert Pla, Sanjosex, Roger Mas o Cesk Freixas.

Amb un dels pressupostos més baixos dels festivals de referència, l'Acústica ha aconseguit esdevenir una de les cites imprescindibles del país, posicionat en el Top 10 de les grans marques musicals catalanes.