La Xarxa de Convivència de Roses s'expandeix i arriba a Figueres

2015-05-31 20:00

 L'Associació Xarxa de Convivència és un projecte comunitari integral que va néixer l'any 2010 a Roses quan un grup de ciutadans van decidir crear una plataforma amb l'objectiu de reinventar la gestió de la diversitat i el foment de la cohesió social. Aquesta iniciativa d'acció social, al llarg d'aquests últims anys, s'ha convertit en una referència de treball social al país. Amb la missió de buscar solucions noves a problemes antics al llarg d'aquest temps ha desenvolupat tot tipus de projectes innovadors per crear ponts de concordia. Des de viatges d'intercanvi, projectes de mobilitat europea, accions de foment de la formació i l'ocupabilitat, borses de voluntariat i fins a iniciatives esportives. Reconeguda, a més, recentment, amb el Premi Fundació Princesa de Girona 2014, en la seva categoria Social. 

Arribat a aquest punt, l'associació ha decidit donar un pas més i començar a autoritzar la creació de delegacions vinculades. La primera ciutat que ha estat triada per iniciar aquest procés ha estat Figueres, on al llarg d'aquests mesos l'equip de l'entitat ha estat treballant per seleccionar un equip i fer un estudi de les necessitats i prioritats per la construcció d'una millor pau social al territori. Tots aquests propòsits seran liderats i coordinats per un grup de vuit joves que han decidit constituir aquesta nova delegació que s'anomenarà a partir d'ara “Xarxa de Convivència de Figueres” que funcionarà sempre vinculada a la “Xarxa de Convivència de Roses”. Aquests joves, tots de 17 anys, reuneixen totes les qualitats d'optimisme, capacitat de lideratge, innovació, empatia, cohesió, imaginació, inspiració, autosuperació i implicació amb l'entorn. Qualitats bàsiques, que en un conjunt, vol convertir aquesta Xarxa en un important altaveu i eina interlocutora per tots aquells joves de la ciutat de Figueres que vulguin implicar-se en positiu amb la seva ciutat. Serà a més una eina de mediació vehiculada a través de les inquietuds dels joves i l'experiència dels més grans. 

Aquest equip ha estat seleccionat per la Junta Directiva de l'associació desprès d'un intens treball d'observació i anàlisi de la joventut al territori. Aquest serà el precedent que servirà en un futur per iniciar l'expansió i la creació de noves delegacions a d'altres ciutats. Aviat es donarà a conèixer la data de presentació oficial, en un esdeveniment especial que s'organitzarà a la mateixa ciutat.

Lloc de cerca