La Mostra del Vi reunirà una trentena d'expositors del 7 a l'11 de setembre a la Rambla

2012-09-04 21:00

La Rambla de Figueres serà l’escenari un any més d’una nova edició de la Mostra del Vi de l’Empordà. Una edició, la 28a, que enguany s’inaugurarà el 7 de setembre a les 19 hores, amb del sociòleg expert en enoturisme i autor de la “Guia d’enoturisme de l’Empordà”, Lluís Tolosa, i s’allargarà fins l’11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya. 

L’Àrea de Promoció de l’Ajuntament de Figueres ha confirmat la presència de vint-i-nou expositors que ompliran durant quatre dies el passeig més emblemàtic de la capital de l’Alt Empordà. Destacar que enguany, seguint el model de l’Embarraca’t s’ha modificat el funcionament intern de la mostra treballant de forma més directa amb els cellers en la presa de decisions. 

Aquest any es posaran a la venda 6.500 jocs de tiquets a un preu de deu euros. Cada joc de tiquets permetrà realitzar sis degustacions de vins o caves i sis més de productes d’alimentació. A més, amb la compra dels tiquets també es donarà una copa per a poder realitzar les degustacions. 

Com a novetat i prèvia inscripció perquè les places són limitades, amb el tiquet també s’ofereix de gaudir d’un tast guiat gratuït al Museu del Joguet de Catalunya, a càrrec dels mateixos cellers amb estand.

La Mostra del Vi 2012 presenta altres novetats destacades. En primer lloc una estand de la DO Empordà on es farà una promoció de l’enoturisme a la zona i a on els cellers hi podran exposar les seves ofertes relacionades amb el turisme. En segon lloc, alguns cellers aprofitaran la mostra per presentar nous productes i, finalment, es realitzarà un concurs d’aparadors amb motius vinícoles. Una iniciativa que es realitza conjuntament amb Comerç Figueres Associació. 

El regidor de Promoció Econòmica i Fires, Manuel Toro, destaca “el valor d’una fira que cada any ens situa al mapa de Catalunya. Una mostra que aquest any fa un pas endavant, de la mà de la DO i dels cellers, i se centrarà en destacar l’alt nivell d’excel·lència i professionalització dels nostres vins i els seus productors posant l’accent de manera especial en l’enoturisme”.