La Fundació Dalí desplega Everpaths, una plataforma especialitzada en experiències interactives per a visitants

2023-11-02 16:30

La Fundació Dalí desplega Everpaths, plataforma especialitzada en experiències interactives per a visitants, en els seus tres museus: el Teatre-Museu de Figueres, la Casa Salvador Dalí de Portlligat i el Castell de Gala Dalí de Púbol.

Amb l’ajut d’Everpaths i utilitzant els seus propis smartphones, els visitants poden gaudir d’una visita més enriquidora als museus a l’hora d’ubicar-se en els espais, organitzar el seu itinerari i ampliar continguts. La plataforma ofereix posicionament interactiu, rutes recomanades i continguts addicionals que aporten informació específica sobre els edificis i la col·lecció exposada, així com contingut multimèdia addicional per una experiència cultural més completa i satisfactòria.

Aquesta iniciativa s’emmarca en l’estratègia de transformació digital que la Fundació Dalí està implementant els darrers mesos. En aquest cas concret, el seu objectiu és implementar tecnologies avançades com Everpaths per millorar l’experiència del visitant i seguir difonent el llegat artístic de Salvador Dalí de forma innovadora i atractiva. Un dels avantatges d’aquesta tecnologia és la possibilitat de conèixer el comportament del visitant, conèixer els fluxos, detectar el temps destinat a cada sala o obra, traçar el seu recorregut i saber quins continguts ha consultat. Així mateix, genera enquestes de satisfacció en 4 idiomes adaptades al servei ofert. Les respostes dels primers mesos de funcionament han donat com a resultat valoracions positives, suggeriments per millorar, entre d’altres informacions d’interès que permetran prendre decisions estratègiques.