La Creu Roja comença el servei a les platges de 4 municipis altempordanesos

2014-06-13 18:00

La Creu Roja a Girona comença aquest cap de setmana la campanya de vigilància a les platges amb el servei preventiu a 26 platges, corresponents a 7 municipis de la demarcació. La institució s’ocupa dels Serveis de Prevenció, Vigilància, Salvament i Socorrisme a les platges de Roses, Llançà, Castelló d’Empúries, l’Escala, Begur, Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols. 

La informació de l’estat de les platges, les tasques de vigilància i prevenció de riscos, rescat de persones en perill o el rastreig de persones i menors desapareguts o extraviats, són alguns dels serveis que prestaran els equips de la Creu Roja, als quals s’hi suma els de primers auxilis o evacuacions a centres sanitaris si fos necessari, o l’assistència a embarcacions. Aquest servei va efectuar l’estiu passat un total de 8.734 assistències sanitàries i 55 rescats la demarcació de Girona. 

Pel que fa als mitjans de què disposa la Creu Roja per fer front a aquest dispositiu, enguany comptarà amb 84 socorristes, entre personal voluntari i remunerat, així com 7 ambulàncies, 7 embarcacions Al dispositiu de prevenció i salvament d’aquesta temporada, participen les 6 assemblees següents de la demarcació de Girona: Llançà, Roses, Figueres, Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols-Vall d’Aro. 

Una de les millores incorporades per la Creu Roja en el dispositiu de prevenció, consisteix en la incorporació de 21 desfibril·ladors externs automàtics, el doble que l’any passat, gràcies a la col·laboració amb el Dipsalut. Això farà possible cardioprotegir les 21 platges on Creu Roja té presència. 

A totes les platges amb cobertura de la Creu Roja, es disposa d’un lloc de socors de la Creu Roja, al qual es poden adreçar totes les persones que necessitin atenció sociosanitària. L’assistència de la Creu Roja a les platges també contempla serveis d’informació sobre l’estat de les platges, tasques de vigilància i de prevenció de riscos, rescat de persones en perill d’ofegar-se o assistència a embarcacions, entre d’altres.

També s'ofereix atenció a persones amb discapacitat, la Creu Roja a Girona oferirà el servei de cadira amfíbia i de productes de suport que faciliten el bany adaptat. Aquest servei es presta a les platges dels municipis de Roses, Llançà, l’Escala, Castelló d’Empúries, Begur, Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols.