La Colla Castellera de Figueres ha actuat a Sant Pere Pescador i Navata

2017-07-17 11:00

Aquest cap de setmana la Colla Castellera de Figueres ha fet dues actuacions en solitari a l’Alt Empordà. La primera ha estat aquest passat divendres a Sant Pere Pescador i la segona el dissabte a Navata.

L’actuació del divendres ha començat a la plaça Major de Sant Pere Pescador i s’han fet les rondes de pilars d’entrada i de sortida, les tres rondes tradicionals i un pilar final d’aniversari. Els castells duts a plaça, han estat dos pilars de 4 d’entrada, seguit per un 3d6 amb agulla en primera ronda, un 4d6 en segona, un 4d6 amb agulla en tercera ronda, i finalment dos pilars de 4 i el pilar d’aniversari esmentat abans.

L'endemà, a Navata, després d’una cercavila feta pels carrers del poble, duta a terme per els grallers i músics tant de la Colla Castellera com dels Geganters de Navata, i acompanyats pels gegants i algun xanquer, la colla s’ha plantat a plaça per encarar una diada amb certa pressió a sobre.

Tant els pilars d’entrada (2 de simultanis), com el 4d6 amb agulla de la primera ronda han anat perfectes i han donat seguretat a la Colla. En segona ronda s’ha encarat el 3d7, que s’ha descarregat a la perfecció i que ha tret ja la pressió que tenia la colla de descarregar un castell de 7 pisos amb canvis al tronc. En tercera ronda s’ha executat el 3d6 amb agulla i s’ha acabat la diada amb un pilar de 4.

La Colla surt molt reforçada d’ànims després d’aquest cap de setmana, amb tots els castells executats a la perfecció i a dues places on el públic ha estat molt participatiu i entusiasta i que han deixat als liles amb ganes de tornar-hi ben aviat. L’objectiu de la Colla ara és tornar a encarar els castells de gamma alta de 7 pisos, tant les agulles com el 5d7, que necessiten rodatge al haver hagut de fer canvis importants al tronc.