La Biblioteca Fages de Climent i la Fundació Salut Empordà amplien el servei de Bibliohospital

2017-09-18 12:30

Aquest estiu s’ha fet efectiva la segona fase del projecte de Bibliohospital i, a dia d’avui, el servei de préstec de la Biblioteca de Figueres s’ofereix també als pacients de l’Hospital de Figueres. Aquesta iniciativa és possible gràcies a la inestimable col·laboració de persones voluntàries de la Fundació Clerch i Nicolau i la Fundació Vergés Ginjaume, que actuen com a mitjanceres entre els usuaris de la Fundació Salut Empordà i la Biblioteca de Figueres.

Un cop per setmana les persones voluntàries de Bibliohospital són les encarregades d’atendre les peticions dels pacients ingressats o dels seus acompanyants a les tres plantes de l’hospital. El retorn dels llibres es realitza a través de les voluntàries o de l’urna dipositada a l’entrada principal del centre.

El fons del Bibliohospital està integrat per uns 300 documents variats, entre els quals s’hi troben novel·les i best-sellers, llibres de poesia, revistes, pel·lícules en DVD i CD de música. 

2016, primer any del servei, al sociosanitari

El primer any de Bibliohospital s’ha dut a terme únicament al Sociosanitari Bernat Jaume i ha tingut tan bona acollida, copsada mitjançant les enquestes de satisfacció realitzades entre els usuaris del servei, que n’ha afavorit l’ampliació a l’hospital. El servei al sociosanitari es continuarà prestant els dimarts a la tarda.

Aquest servei d’extensió bibliotecària es va posar en funcionament l’octubre de 2016 i permet fer arribar en préstec als usuaris dels centres diversos materials de la biblioteca, principalment llibres i revistes.