La Policia Local de Roses dota tres unitats mòbils amb desfibril·ladors lliurats pel Dipsalut

2011-06-30 12:00

Des d’aquesta setmana, tres vehicles de la Policia Local de Roses estan dotats amb desfibril·ladors mòbils, per poder fer-ne ús en cas d’emergències sanitàries per aturada cardíaca. A més de la cessió dels aparells, l’Organisme de Salut Pública de la Diputació (Dipsalut) ofereix també cursos de formació per a un ús correcte dels aparells. Sis agents del cos rosinc ja han rebut aquesta formació, per la qual passarà la resta de plantilla durant les properes setmanes.

Amb aquests desfibril·ladors, tres vehicles de la policia rosinca passen a disposar d’equips de primera resposta amb els quals poder realitzar una primera intervenció en casos de mort sobtada cardíaca, amb l’objectiu de poder reduir la mortalitat per aquesta causa.

Els cursos de formació en l’ús dels desfibril·ladors implantats per Dipsalut van dirigits als professionals d’emergències que duen aparells mòbils dins els seus vehicles i permet obtenir el carnet oficial d’usuari expedit per l’Institut d’Estudis de la Salut. En el cas de Roses, rebran aquesta formació tots els agents del cos de manera gradual, per tal de garantir el seu ús en les millores condicions i obtenir uns resultats òptims en cas d’emergència.

A Catalunya, cada any moren entre 3.000 i 4.000 persones per mort sobtada cardíaca. Moltes d’elles haurien sobreviscut si se les hagués intervingut a temps amb un desfibril·lador. Per això Dipsalut preveu que, amb aquesta iniciativa, es pugui passar d’un 2% de persones que sobreviuen a una mort sobtada cardíaca a un 20%.