L’exposició 'Els Dalí de Figueres' del Museu de l'Empordà supera els 5.000 visitants en els dos primers mesos

2018-06-27 17:00

L’exposició “Els Dalí de Figueres. La família, l’Empordà i l’art”, comissariada per la historiadora de l’Art i doctora en Humanitats Mariona Seguranyes, ha rebut més de 5.000 visites durant els dos primers mesos d’obertura al públic. La mostra, que es va inaugurar el 28 d'abril al Museu de l'Empordà, aprofundeix en les vides dels familiars del geni figuerenc i posa al descobert la complexitat dels Dalí i de les seves relacions. 

Després de la bona acollida entre el públic de les visites comentades que es van dur a terme en el marc de les Fires i Festes de la Santa Creu, amb la participació de 50 usuaris, s'han programat visites guiades durant tots els dissabtes de juliol i agost, a les sis de la tarda. 

L'exposició "Els Dalí a Figueres. La família, l'Empordà i l'art" teixeix la vida i l'obra d'un artista únic i sorprenent, la trajectòria del qual és impossible d'entendre sense conèixer les seves arrels, el seu entorn familiar, el seu paisatge. Durant sis anys, la comissària de l'exposició, Mariona Seguranyes, ha dut a terme una recerca exhaustiva de la figura de l'artista i els arxius de la seva família. A través de 135 peces, entre les quals, hi ha 13 olis sobre tela, 27 dibuixos i 62 documents originals, com ara manuscrits, cartes i fotografies, l'exposició reconstrueix el relat de les vides de Dalí i els seus familiars: la relació amb el pare, Salvador Dalí Cusí; amb la mare, Felipa Domènech Ferrés, i amb la germana, Anna Maria Dalí. 

L'exposició "Els Dalí a Figueres. La família, l'Empordà i l'art", que es podrà veure fins al 4 de novembre al Museu de l'Empordà, consta de tres àmbits expositius: un dedicat al pare, el notari Salvador Dalí Cusí, una figura clau per entendre la vida del pintor; un segon àmbit dedicat a la constel·lació femenina que envoltava la figura de Salvador Dalí, i un últim àmbit, dedicat a la germana, Anna Maria Dalí, la memòria de la família. 

Una part important dels documents relacionats amb Salvador Dalí Cusí s’exposen per primera vegada i posen a la llum la seva àmplia trajectòria professional i intel·lectual. També per primera vegada s’exposen les cartes entre Anna Maria Dalí i Manuel Brunet i documents de la germana del pintor que ens desvelen aspectes de les relacions íntimes del pintor amb la seva família. 

El director del Museu de l'Empordà, Eduard Bech, apunta que les dades reafirmen l’interès que té el públic local i estranger sobre la figura de Salvador Dalí, "fet que ens encoratja a seguir treballant en un altre projecte estratègic per a la ciutat: la Casa Natal de Salvador Dalí". 

L’alcaldessa de Figueres i regidora de Cultura, Marta Felip, destaca que les xifres constaten l'èxit que es va preveure amb la inauguració de l'exposició, així com l'interès que han despertat tant les activitats paral·leles com el llibre "Els Dalí de Figueres".