L’equip Hayabusa, patrocinat per Windoor, Campió del Món de Vol en Formació als Mundials de Vol Indoor a Polònia

2016-10-17 11:30

WINDOOR d'Empuriabrava ha aconseguit un or i un bronze al Campionat del Món de Vol Indoor que s’han celebrat aquest cap de setmana a Polònia, el WCIS 2016. Dos dels seus equips patrocinats, que entrenen al túnel de Vent d’Empuriabrava, han aconseguit fer pòdium. D’una banda els imbatibles Hayabusa han revalidat el títol de Campions del Món de Vol en Formació en una renyida batalla amb l’equip francès Weembi L’Ille. D’altra banda, l’equip femení NFTO ha aconseguit el bronze en la categoria femenina de la mateixa disciplina. El Vol en formació o Skydiving Formation és l'art de formació de figures durant la caiguda lliure.

Es tracta del segon Campionat del Món de vol indoor que se celebra sota les regles de la Federació Aeronàutica Internacional (FAI). La directora del Túnel de Vent d’Empuriabrava, Aida Rico, explica que “WINDOOR manté la seva aposta de recolzar els millors atletes de vol indoor i situa Empuriabrava al mapa de les competicions internacionals de màxim nivell amb la participació dels nostres voladors i amb l’organització de la 4ª edició dels WIND Games, el proper mes de febrer”.

WINDOOR també ha estat present als Mundials de Vol Indoor en l’innovadora disciplina de vol dinàmic 2 Way Dynamic amb l’equip local Black Eagles, format pel volador de Sant Miquel de Fluvià Álex González i l’alacantí César Rico, que han aconseguit una 7ª posició a una competició que ha estat molt vibrant, amb la participació dels millors voladors del món, amb un total de 24 equips lluitant pel títol.

D’altra banda l’equip femení de vol dinàmic, també patrocinat pel Túnel de Vent d’Empuriabrava, WINDOOR Women, ha aconseguit una disputada 12ª posició dins la categoria femenina.

Els voladors de WINDOOR ja van debutar l’any passat als Mundials de Praga on per primera vegada entrava a competició oficial aquesta disciplina, fins aleshores reservada només a l'exhibició. En aquesta innovadora modalitat de vol s'utilitza el màxim d’espai de la càmera de vol creant rutines de vol artístiques i creatives de les quals se’n valora el treball en equip, la coordinació, la creativitat i la dificultat.

Els Mundials de Polònia WCIS 2016  2nd FAI World Cup of Indoor Skydiving han reunit prop d’un centenar d’equips procedents de 28 països que han competit en les 4 modalitats de vol indoor: vol en formació (FS), vol en formació vertical (VFS),  vol dinàmic ( Dynamic  2- WAY) i estil lliure (Freestyle).