L’Ajuntament de Roses i el Servei Català de Trànsit col·laboren en seguretat viària i controls d’estupefaents

2017-06-08 11:30

L’Ajuntament de Roses i el Servei Català de Trànsit (SCT) han acordat un conveni de col·laboració en matèria de seguretat viària, consistent en l’adhesió de la Policia Local de Roses al sistema d’informació i atenció a les víctimes i afectats d’accidents de trànsit, i a la col·laboració en el control de conducció sota els efectes del consum  d’estupefaents.

L’acord neix davant la constatació que a Catalunya, més del 50% de les víctimes per accidents de trànsit es produeixen en vies urbanes, fet que fa necessari desenvolupar una acció conjunta i coordinada en els àmbits urbà i interurbà en matèria de seguretat viària, amb l’objectiu de reduir els accidents de trànsit.

Els convenis entre Ajuntament de Roses i Servei Català de Trànsit, preveuen una millor participació i més efectiva d’ambdues parts en el disseny i execució de les polítiques de seguretat viària. En base a l’acord signat, el SCT oferirà a la policia local de Roses assistència tècnica en matèria de seguretat viària, així com la cessió de materials i informació sobre l’accidentalitat urbana a Roses. Per la seva banda, l’ajuntament tindrà accés al sistema integral de recollida de dades d’accidents de trànsit (SIDAT), on introduirà telemàticament les dades referents a víctimes d’accidents de trànsit produïdes en el municipi

Una altra de les problemàtiques a abordar és el fet que els estudis d’accidentalitat i comportament de la circulació realitzats a Catalunya posen de manifest l’afectació del consum de drogues en la producció d’accidents. En aquest apartat, s’ha subscrit un altre conveni específic, en base al qual el Servei de Trànsit aportarà a la policia rosinca kits de detecció d’estupefaents, que es destinaran als controls de vigilància de conducció sota els efectes de les drogues en conductors que circulen per les travesseres i vies públiques urbanes de Roses.