L'Institut Guttmann dóna 16 llits articulats a Salut Empordà Cooperació

2014-09-15 16:00

L’Institut Guttmann dóna 16 llits articulats amb baranes, procedents de la renovació del seu equipament, a Salut Empordà Cooperació. Aquest material ortopèdic, de segona mà i en molt bon estat de conservació, passarà a formar part de l’estoc que l’ONG de la Fundació Salut Empordà cedeix en préstec a persones amb pocs recursos econòmics.

Aquest dilluns el director de Serveis Generals de l’Institut Guttmann, Lluís Martínez, i el president de Salut Empordà Cooperació, Xavier Punset, han formalitzat la donació que està previst que aquest dimarts arribi a la seu de l’ONG a l’Hospital de Figueres, gràcies a la col·laboració desinteressada de l’empresa de transports El Rayo.

Xavier Punset valora molt positivament la donació “és un material molt útil del que no disposàvem fins al moment i que se suma a la resta de donacions que hem rebut. Totes elles afavoreixen la dignitat de les persones amb pocs mitjans econòmics necessitades de material ortopèdic ”.

Més donacions

A banda de la col·laboració de l’Institut Guttmann, l’ONG ha rebut diferents donacions de particulars que fan que en aquests moments disposi de tretze cadires de rodes, una de les quals és pediàtrica; quatre cadires de bany; cinc caminadors; una grua i un matalàs antiescares, entre d’altres.

El SEC també ha començat a fer les primeres cessions i a rebre els primers retorns “com que ajudem a persones amb pocs recursos econòmics, quan reben l’ajuda oficial retornen el material prestat”.

Institut Guttmann

L’Institut Guttmann és l’hospital de referència a Catalunya per al tractament medicoquirúrgic i la rehabilitació integral de les persones amb lesió medul·lar, dany cerebral adquirit o una altra gran discapacitat d’origen neurològic. També està acreditat pel Ministeri de Sanitat com a Centre de Referència Nacional per a l'atenció integral al lesionat medul·lar complex i compleix els estàndards internacionals de seguretat i qualitat sanitària i gestió de l'organització que marca la Joint Commission International. L'Institut Guttmann desenvolupa una intensa tasca investigadora i docent, a través de l'Institut Universitari de Neurorehabilitació Guttmann adscrit a la UAB i forma part d'una xarxa de cooperació, a nivell nacional i internacional, de la qual formen part més de 70 institucions.