Josep Golobardes i Dolors Callís premiats a la Mostra Gastronòmica de Peralada

2017-10-15 20:00

Josep Golobardes Alsina és el guanyador del primer premi del Concurs de platillos de la Mostra Gastronòmica de Peralada. El jurat ha atorgat la màxima distinció al seu platillo de pollastre de Festa Major amb figues. Pel que fa l’apartat de postres el guardó se l'ha endut Dolors Callís Gumbau que amb un púding de pera.  


Els accèssits d’aquesta 26a edició han estat molt disputats donat l’alt nivell gastronòmic. En l’apartat de platillos el guardó ha estat per a Idèlia Mesas Bastidas que ha cuipat un Platillo de cananes amb ceba i, en l’apartat de postres Roser Oliveras Punset amb el seu pastís de nous.   

Per segon any consecutiu els xefs més petits de la casa també han estat  protagonistes de la Mostra, participant en la categoria junior de postres. Els guardonats en aquesta segona edició han estat Blai Cervera Cortada amb un pastís de xocolata amb melmelada de figues i Xènia Brugat Sánchez que ha presentat un pastís de xocolata 'el més fàcil del món'.  Els guardons d’aquest any han estat elaborats enguany pels artistes vilanovins Miquel Barneda i Blanca Valls. 


La Mostra Gastronòmica celebrada al Centre Social ha començat al matí amb l’exposició dels plats que participaven al concurs. També, al migdia, al passeig de la Principal de Peralada, la Cobla La Principal d’Olot ha interpretat 4 sardanes.  

Cuiners, restauradors i gastrònoms de reconegut prestigi han format part del jurat, han estat Jaume Subirós del Motel Empordà, Xavier Sagristà del Restaurant Castell Peralada, Salvador Jordà de l'Hotel Restaurant Emporium, Roser Bronsoms del Restaurant Can Jeroni, Bernat González de Collverd i Joaquim Darnés de L’Obrador d’en Quimo i de la Pastisseria Iris. 

La Mostra de Gastronomia Empordanesa de Peralada, que ha acollit 200 comensals, també ha ofert un aperitiu a càrrec de diverses cases comercials de la comarca.