Ismael Serrano obre el Festival Gastromusical del Molí de l'Escala amb la cuina de Dani Garcia

2015-07-21 13:00

La cuina de Dani García i la música d’Ismael Serrano obriran aquest dimecres 22 de juliol, la 9a edició del festival GastroMusical, que organitza el restaurant Molí de l’Escala. García portarà a l’Escala els seus plats inspirats en les arrels de la cuina tradicional andalusa que combina amb tècniques culinàries de darrera generació, mentre que Serrano presentarà el seu últim treball ‘La Llamada’ en un concert íntim. Els propers dies també passaran pels fogons del restaurant Carles Tejedor (El Nacional), els semifinalistes del concurs televisiu Top Chef Marc Joli i Fran Vicente, i Jordi Jacas (Molí de l’Escala). Els artistes Maria Rodés, Always Drinking Marching Band, Hop’s Trio, Rafael Amargo i Txarly Brown seran els encarregats de posar els acords de cada vetllada.

García és un dels cuiners més interessants del panorama europeu i, després de dirigir diversos establiments, actualment està al capdavant del Restaurant Dani García, ubicat a l’hotel Puente Romano Beach Ressort de Marbella, amb dues estrelles Michelin. La cuina de García, que va ser pioner a utilitzar el nitrogen líquid, compta amb sabors intensos i elegants, a més de jocs i sorpreses als plats.

La primera nit del festival s’encetarà amb els aperitius Empòrium a càrrec del Molí de l’Escala. Ja a taula, García oferirà, entre altres plats, un gaspatxo de cireres, formatge fresc, pistatxos i anxoves de l’Escala; una tonyina carbonitzada, patata i api en textures; i una vedella estofada, embolcallada amb ravioli de patata cremosa i amanida de bolets d’estiu.

Després del sopar, García passarà el relleu a un amic personal: Ismael Serrano qui, segons el propi cuiner, és la font d’inspiració d’alguns dels seus plats i la banda sonora de la seva cuina. Serrano estrenarà el seu darrer treball discogràfic a la Costa Brava en un concert de petit format, amb la seva veu i guitarra, a través de cançons amb aires populars que conviden a la lluita social. En l’actuació també hi haurà temps per escoltar els èxits de sempre del cantautor madrileny.