Figueres reforça el servei de neteja viària

2016-04-26 10:00

L'Ajuntament de Figueres ha iniciat aquesta setmana un pla d'acció per a fer més eficients i eficaços els serveis de neteja viària i de recollida de residus, ampliant-ne l'abast, la freqüència de pas i els dies de recollida.

Els principals objectius d'aquest pla, que en un principi ha de durar sis mesos, són l'increment del servei en aquells horaris i zones de la ciutat on s'han detectat més necessitats, tant pel que fa a recollida de determinats residus com els voluminosos o els desbordaments dels contenidors, com a la neteja viària, aquest darrer servei especialment sensible en determinats indrets de la ciutat. D'aquesta forma, aquesta ampliació se centrarà a doblar l'actual servei de neteja i recollida, centrat principalment els dies laborables i en horari de matins, per a passar a reforçar el servei durant les tardes de dilluns a dissabte i augmentar els efectius en diumenges i festius.

Per a dur a terme aquest pla d'acció s'ha ampliat la flota de vehicles actual d'Ecoserveis amb el lloguer d'una altra escombradora, a més de reforçar la plantilla de l'empresa amb cinc treballadors més, entre el servei de neteja viària i el de neteja dels espais verds de la ciutat.

El regidor de Serveis Urbans, Quim Felip, explica que per preparar aquest pla, s'han analitzat les demandes ciutadanes de reforç de neteja i s'ha realitzat una radiografia actualitzada dels punts de recollida de residus més conflictius on es necessita actuar amb més freqüència de recollida per evitar acumulació de deixalles a la via pública.

L'alcaldessa Marta Felip, considera clau aquest primer pla d'acció de sis mesos per a donar una resposta ràpida a les necessitats més urgents de neteja a la ciutat abans de la renovació completa del servei d'enllumenat, neteja i recollida de residus prevista per l'octubre. "La millora de la qualitat dels serveis públics que prestem a la ciutadania és una de les prioritats de l'acció de govern".