Figueres engega una campanya de recollida i reutilització de llibres de text i material escolar

2013-07-17 14:30

L'Ajuntament de Figueres ha començat, aquesta setmana, una campanya per a la recollida i la reutilització de llibres de text i material escolar. Amb el nom de Banc de llibres i material escolar, la iniciativa municipal neix amb l’objectiu de poder complementar les ajudes econòmiques que l’Ajuntament posa a disposició de les famílies per a l'adquisició de llibres de text. Així doncs, les famílies que disposin de llibres de text de cursos anteriors i els vulguin cedir gratuïtament, els podran portar al banc de llibres per tal que d’altres famílies amb dificultats econòmiques en puguin gaudir.

El regidor d'Educació, Josep Maria Godoy, explica que "el funcionament de recollida és senzill: només cal dirigir-se al Centre de Formació Integrat i fer el lliurament dels llibres. A les famílies receptores dels llibres se’ls exigirà que es conservin en bon estat per tal que el curs següent puguin servir per a altres infants i joves del municipi".

Com indica el seu nom, la campanya va més enllà dels llibres de text i també servirà per recollir material escolar com ara llapis, bolígraf, colors, estoigs, compassos, regles o calculadores, entre d'altres. Els llibres i material que pugui sobrar, servirà per augmentar el fons de llibres per a centres que ja han engegat el procés de reutilització.

Aquesta iniciativa se suma a les campanyes de recollides de llibres engegades des de Càritas i Kasameu.