ERC reclama que es posi en marxa el projecte de masoveria urbana aprovat fa un any a Figueres

2013-11-03 13:00

El grup municipal d’ERC a Figueres va presentar, el mes de novembre de l'any passat, una moció en la qual es demanava la implantació d’un projecte de masoveria urbana, que  havia de tenir un doble objectiu, d’una banda, fer aflorar tot un seguit d’habitatges que a hores d’ara i per motius diversos estan desocupats, i que amb poca inversió es podrien posar al mercat, evitant els problemes i riscos que generen els habitatges buits i, de l’altra, proporcionar habitatge a persones amb pocs recursos, amb el compromís de manteniment i millora dels habitatges i la garantia municipal al darrere. 

La moció va ser aprovada per majoria al Ple, però no s’ha fet ni una sola acció, per part de l’equip de Govern, per a dur-la a terme.

Paradoxalment, la Fundació Ser.Gi ha posat en marxa, gràcies als recursos propis i els aportats per la Fundació Marató de TV3, un projecte de masoveria urbana que al mes de setembre ha hagut de deixar de prestar, per manca de recursos.

ERC demanarà, durant el ple del proper dimarts, el compliment de la moció assumida, i la destinació d’una partida econòmica al pressupost 2014 per tal de donar continuïtat al projecte que SER.Gi ja ha treballat durant un any.

“No ens sembla raonable que, havent acceptat la validesa del model de masoveria urbana i aprovat en ple majoritàriament, no s’hagin destinat recursos al projecte, i ara que Ser.Gi l’ha posat en funcionament i l’ha d’abandonar per manca de recursos, l’equip de Govern no l’assumeixi”, declara Mireia Mata, portaveu dels republicans.