ERC presentarà una moció per a la construcció de l'edifici de l'escola Carme Guasch

2017-01-02 18:00

ERC Figueres presentarà, al ple del 12 de gener de 2017, l’aprovació d’una moció que preveu aconseguir el compromís de tots els grups de l’Ajuntament de Figueres per la construcció de l’escola Carme Guasch, començant a considerar-la "prioritària i urgent". L’escola és, actualment, l’única de la ciutat que desenvolupa la seva activitat lectiva en barracons. Ho fa des del 2006, any en què va néixer l’escola amb dos grups de P3, fins haver arribat als més de quatre-cents cinquanta alumnes actuals.

Els regidor republicà Jordi Giró ha recordat que "aquest ha de ser un compromís de ciutat, atesa la seva importància, i esperem obtenir el suport de tots els grups municipals a l’hora de poder tirar endavant els acords que recull la moció". Entre aquests acords, es preveu la creació d’una comissió, on hi siguin representats membres de l’AMPA i la direcció de l’escola, així com representants de l’Ajuntament, per a "impulsar definitivament tots els tràmits necessaris per a la construcció de l’edifici de l’escola".

A més, la moció recull l’acord d’exigir al Govern de la Generalitat que emprengui totes les gestions necessàries per a fer real la construcció de l’escola. En aquest sentit, la portaveu municipal d’ERC, Agnès Lladó, ha reiterat que «ens posem a disposició del ple per a fer totes les gestions necessàries, amb la conselleria d'Economia i Hisenda, per obtenir el finançament de la construcció de l’escola".