Els Vailets de l'Empordà es bategen fent el seu primer 4 de 7

2014-03-31 09:00

Aquest diumenge els Vailets de l'Empordà van dur a terme el seu bateig a Castelló d'Empúries al costat dels seus padrins, la colla castellera Marrecs de Salt i els Minyons de Terrassa. Tot i que s'havien previst pluges el temps va acompanyar la diada dels castellonins.

Després d'una cercavila molt animada per la batucada "Tramuntakada" i els Gegants de Castelló d'Empúries, els castellers van iniciar l'actuació davant la basílica.

Les tres colles van començar entrant a plaça amb el pilar de 4 caminat. Per la seva banda, Vailets va descarregar el 5 de 6, el primer 4 de 7, i el 2 de 6. Tot i que en una actuació del passat mes de gener, els Vailets ja van portar a plaça el 4 de 7, no ha sigut fins el seu bateig que l'han pogut descarregar amb éxit, situant-se així en les colles de castells de 7 pisos. La colla de Castelló ha demostrat  l'esforç i dedicació constant i l'esperit de superació que han volgut potenciar des del primer dia. També el 2 de 6 és una construcció que havien carregat a Roses, però no havien aconseguit descarregar fins aquest diumenge. Finalment, a la ronda de pilars, els castellonins van aixecar dos pilars de 5 simultanis. Un d'ells va cedir en la descarregada. Van acabar amb 3 pilars de 4.

Pel que fa als padrins, Marrecs de Salt va completar amb éxit una diada de sets, amb el 3, el 4 i el 5. I acabant amb un pilar de 5 i dos pilars de 4 simultanis. Minyons de Terrassa va descarregar el 3 de 8, el 3 de 7 aixecat per sota, que des del 2003 no el duien a plaça, i el 9 de 7 amb 3 anxenetes sincronitzades. La colla de Terrassa va acabar amb un vano de 5.

La festa es va traslladar a la sala Polivalent de Castelló, on van dinar al voltant de 700 persones. Durant la tarda, el pastor i la sirena de la colla castellonina van amenitzar la tarda amb balls, teatre, cants i monòlegs dels integrants de la colla.