Els sindicats de base es manifestaran l'1 de maig a Figueres

2017-04-24 13:30

Organitzats en la Coordinadora de Sindicats de Base, els sindicats CO.BAS, USTEC-STEs i SEPC, han convocat una manifestació unitària per celebrar l'1 de maig, Dia Internacional dels Treballadors. La manifestació començarà a les 12 del migdia a la placeta baixa de la Rambla, davant el monument a Narcís Monturiol.

Per tercer any consecutiu, les treballadores i treballadors marxaran a Figueres per a recordar que els drets conquerits són fruit del treball i de la suma de lluites. També per reivindicar les lluites presents i futures, en un context de pèrdua progressiva de drets socials i laborals, recordant que, només gràcies a la unitat i la lluita de la classe treballadora es podrà fer front als embats del neoliberalisme salvatge i esclavitzador. Els sindicats volen fer visible que la lluita és tant global com local, i per això convoquen a tothom a marxar contra el desmantellament del sector públic, la precarització laboral i la pèrdua de drets socials.

La manifestació farà un recorregut per diferents carrers del centre, passant per indrets que han tingut especial rellevància per a la història de la classe obrera figuerenca. Els convocants han volgut remarcar que, a la Placeta de la Rambla, lloc on començarà la manifestació, s'hi va celebrar la primera concentració per l'1 de maig de Figueres, l'any 1890, on ja es va reivindicar la jornada laboral de 8 hores. També transcorrerà per davant de la casa on va néixer Abdó Terradas, pioner republicà i socialista, alcalde de Figueres en dues ocasions i lluitador incansable contra la injustícia. Davant del carrer de La Jonquera es recordarà l'exili de republicans durant la Guerra Civil i, passant per l'antic Garrigal, s'homenatjarà a la subalternitat de la ciutat. La manifestació acabarà al Parc Bosc, emplaçament de les Festes Alternatives i Populars de Figueres, on es recordarà també la important concentració per l'1 de maig que hi va tenir lloc l'any 1936.

A la 1 del migdia, la manifestació es donarà per finalitzada amb la lectura de manifestos dels sindicats convocants a la plaça central del Parc Bosc. Els sindicats de base, en coordinació amb les Festes Alternatives i Populars, realitzaran diferents activitats al Parc Bosc durant la jornada. A les 4 de la tarda, hi haurà una taula rodona on es compartiran experiències sindicals, es farà balanç de les accions del darrer any i es debatran estratègies pel futur. Així mateix, conviden a tothom a participar dels diferents actes de les Festes Alternatives que tindran lloc durant la jornada.