Els Mossos detenen cinc persones per robar la mercaderia d’un camió en una àrea de servei de l’AP-7 a l’Alt Empordà

2018-06-06 16:00

Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona i de la comissaria de Girona van detenir el dia 2 de juny, quatre homes i una dona, d’entre 27 a 50 anys, de nacionalitat espanyola i marroquina i veïns de Sant Adrià del Besòs, Badalona, Mataró, Martorell i Premià de Mar, com a presumptes autors d’un robatori amb força interior de vehicle.

Els fets van succeir a quarts de cinc de la matinada del dia 2 de juny quan una patrulla, que estava realitzant prevenció de robatoris a les àrees de servei de l’autopista, va veure com cinc persones estaven manipulant la càrrega d’un camió que estava estacionat a l’àrea de servei de l’AP-7, en el terme municipal de Garrigàs. Els lladres, en veure’s sorpresos, van fugir del lloc amb un vehicle a gran velocitat.

Els mossos van inspeccionar la zona i van localitzar, entre uns matolls propers a  l’aparcament, 40 caixes amb material tèxtil amb destinació Bèlgica i Luxemburg, 6 bosses amb més material tèxtil i 2 caixes amb una hèlix de motor nàutic a l’interior de cadascuna.

A quarts de set del matí, quan la patrulla ja havia acabat el seu torn i els agents s’adreçaven al seu domicili, van localitzar al cotxe fugitiu aturat en un semàfor de la població de Bàscara.

Els agents, amb el seu vehicle particular i identificant-se com a policies, van intentar aturat als ocupants però aquests van fer cas omís a les indicacions i van marxar a gran velocitat en direcció Barcelona.

Immediatament es va muntar un dispositiu que va permetre, a l’altura del punt quilomètric 725 de la N-II, aturar el vehicle escàpol amb els cinc ocupants a l’interior. Els agents van localitzar sota els seients diverses eines emprades habitualment per cometre robatoris: un tornavís, dues escarpes, una serra, una clau Stilson i guants.

La modalitat de robatori que presumptament havien perpetrat els detinguts és la coneguda amb el nom de “teloners”. Aquesta consisteix en tallar la lona de la zona de càrrega o bé trencar els precintes o panys de les portes dels camions, per sostreure la mercaderia

Els detinguts, amb nombrosos antecedents policials per patrimoni, van quedar en llibertat després de declarar en dependències policials amb l’obligatorietat de presentar-se davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona quan siguin requerits.