Els Mossos d’Esquadra descobreixen 3.406 plantes de marihuana en una gran nau de Figueres

2018-03-07 13:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir el passat 4 de març, a la mateixa població, un home de 38 anys, de nacionalitat espanyola i veí del Far d’Empordà, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública. 

El matí del 4 de març una patrulla d’agents de paisà, que feia tasques de seguretat ciutadana per la població de Figueres, va veure com un home manipulava la porta d’un local al carrer Progrés. Els agents el van identificar i li van preguntar per què volia obrir aquell local que semblava tancat des de feia temps. El senyor els va respondre, força nerviós i de manera incongruent, que hi guardava bicicletes i eines. Davant les sospites que l’home podria estar amagant alguna cosa, els mossos van procedir a comprovar l’interior del local. A la planta baixa hi van trobar sacs de terra i els muntatges d’aparells elèctrics i conductes d’aire. 

Aquesta nau, que compta amb 3.000 metres quadrats, també tenia una planta superior i un pati exterior, tot ple de plantes de marihuana i material pel seu cultiu. Diverses estances, que estaven tancades amb pany, ocultaven multitud de plantes i els estris necessaris per fer-les créixer. Concretament, els agents van comptabilitzar 3.406 plantes, d’uns 60 centímetres d’alçada i en avançat estat de floració. També es van localitzar 259 focus, 46 ventiladors, 10 filtres extractors, 267 transformadors, 6 aparells d’aire condicionat i 21 filtres, així com multitud de sacs de terra de 50 litres. 

El detingut passarà properament a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.