Els mitjans aeris comencen a atacar el foc del Baix Empordà

2013-11-12 09:00

Els mitjans aèris han començat la seva tasca d'extinció del foc del Baix Empordà a primera hora del matí. Hi ha tres helicòpters, dues avionetes i dos hidroavions. Aprofiten que la tramuntana ha afluixat en les darreres hores i, davant les previsions que apunten que tornarà a reactivar-se, intenten mantenir el foc sota control per evitar que s'apropi a les Gavarres. També s'hi mantenen prop de 70 dotacions terrestres dels bombers.

Aquesta nit també 4 unitats ADF de l'Alt Empordà han treballat a la zona del foc. A primera hora han retornat a base i s'estan gestionant relleus per aquest matí.

Hi ha tallades les carreteres GI-642 a La Pera, la GIV-6232 a Vilopriu i la GI-634 a Colomers. Trànsit informa que s'ha reobert C-66 a La Pera però recomana que s'evitin desplaçaments a la zona del foc. Els municipis de Vilopriu, Jafre, Colomers i Foixà continuen confinats.

Segons les dades, encara provisionals, del Cos d’Agents Rurals, la superfície afectada hauria pujat fins les 1.000 hectàrees, encara que pot haver vegetació sense cremar a l’interior del perímetre. El tipus de vegetació és agrícola i forestal. La superfície provisional afectada és de 771 hectàrees de les quals n'hi ha 330 de forestals, 411 d'agrícoles i 30 d'urbanes.

Protecció Civil ha activat el Pla Alfa a nivell 3 per risc extrem d'incendi forestal a l'Alt i Baix Empordà, Pla de l'Estany i Gironès.