Els hereus d’Alberto Oller donen el fons del fotògraf amb més de 9.000 negatius a Circus Arts Foundation

2017-06-14 13:00

Important donació del ls hereus d’Alberto Oller Garriga a Circus Art Foundation de Figueres. Es tracta de l’obra completa sobre circ d’aquest destacat fotògraf català, un gran arxiu de 9.291 negatius realitzats en els circs en ruta per Catalunya dels anys cinquanta als setanta.

Les instantànies d'Oller es caracteritzen per un permanent anhel de mostrar a l'espectador les interioritats d'aquest món a part que és el circ, fotografiant en moltes ocasions aspectes de la vida quotidiana de l'univers circense: moments de gran plasticitat allunyats dels focus de la pista. Del conjunt d’imatges en destaquen les sèries fetes en els Festivals Mundials del Circ del Palau d’Esports de Barcelona capitanejats per l’olotí Juan M. Carcellé i les de circs instal·lats a la Plaça de Les Botxes de la Devesa de Girona.

A partir d’ara s’enceta una important tasca per a l’adequada conservació i posada en valor del fons. A la digitalització, que comportarà més d’un any, li seguirà la investigació i documentació de cadascuna de les imatges que, tot i que es troben classificades per data i espectacle, no compten amb el nom dels artistes.

Gràcies a la donació Circus Arts Foundation es converteix en el major arxiu de la imatge de circ a Europa i es consolida com una de les majors col·leccions especialitzades del món.