El Túnel de Vent d'Empuriabrava serà seu del 1er Torneig Internacional de vol indoor Wind Games

2013-12-04 14:00

El Túnel de Vent d'Empuriabrava acollirà el 1er Torneig Internacional de vol indoor WIND GAMES; que se celebrarà a la localitat empordanesa els dies 17 i 18 de gener de 2014.

Aquest torneig marcarà el tret de sortida d'una competició internacional que se celebrarà a diferents túnels de vent d’arreu del món amb una forta tradició de vol indoor com són el Regne Unit, Alemanya, Dubai, Singapur o els Estats Units, als quals ara s’hi afegeix la localitat empordanesa d'Empuriabrava, coneguda per la seva tradició esportiva, i pionera en la implantació d'aquesta nova modalitat esportiva.

Les 3 modalitats en què es basarà la competició són:

Skydiving Formation. Vol en Formació. (FS). El Vol en Formació o Skydiving Formation és l'art de formació de figures. En aquesta ocasió l'equip estarà format per 4 membres, que disposaran de 35 segons per executar les seves formacions. Cada figura realitzada amb èxit significarà un punt per a l'equip. Cada grup executarà 10 rondes i, finalment, l'equip guanyador serà el que hagi aconseguit la puntuació més elevada en les successives rondes.

Vertical Skydiving Formation. Vol en Formació Vertical (VFS). És una variant del Vol en Formació (FS). En aquesta ocasió la figura geomètrica s'executa en posició vertical, amb el cap enlaire (head up) o bé cap per avall (head down). El sistema de puntuació és el mateix que en l'anterior disciplina. Els equips estaran compostos, en aquesta ocasió, per 4 membres cadascun. I són voladors molt experimentats, amb més de 10.000 salts en la seva trajectòria. Aquesta modalitat reuneix l'elit dels voladors. La seva exigència es basa tant en l'alta velocitat en què es realitzen les formacions com en el control tècnic necessari per executar les figures en posició vertical.

2 Way Dynamics Skydiving Formation (2WSF). És una nova disciplina que es basa en la modalitat de vol Dynamic Freefly (DF). En aquest cas l'equip està compost per 2 membres i l'objectiu és fer una figura dinàmica artística. Es crea una rutina, una performance, i els jutges valoren la seva execució tècnica i la seva creativitat. Els voladors usen tot l'espai del túnel per volar en 3 dimensions, en velocitat màxima. Resulta molt visual per als espectadors.

Més d’un centenar de voladors professionals de vol indoor es concentraran al Túnel de Vent WINDOOR Real Fly d'Empuriabrava amb motiu dels 1ers WIND GAMES. Els participants hi acudiran des de països amb llarga tradició en vol indoor com Estats Units, Bèlgica, França, Canadà, Dubai, Regne Unit, Holanda o Rússia.

La nit anterior al torneig es realitzarà un test de velocitat d'aire de cada equip i s'assignaran els exercicis que cada formació haurà de realitzar.

Els WIND Games suposaran una competició d'elit. La primera de la seva modalitat desenvolupada a Espanya. La dotació del premi serà d'un total de 30.000 €, distribuïts en les diferents categories de vol indoor (FS / VFS / 2WSF).

Suposarà un autèntic espectacle visual per als espectadors que vulguin presenciar aquest torneig internacional.