El tenor Piotr Beczala debuta a Peralada aquest dilluns 5

2013-08-05 09:30

Aquest dilluns 5 d'agost arriba al Festival Castell de Peralada l’elegància del tenor polonès Piotr Beczala en un concert que es farà a l'Església del Carme.

Bezcala és una de les veus més sol·licitades del moment. Assidu dels teatres i festivals d’òpera més importants del món com el Metropolitan de Nova York, la Staatsoper de Viena, la Deutsche Oper de Berlín i el Festival de Salzburg. Aquest estiu debuta amb un recital líric al Festival Internacional de Música de Peralada, al costat del pianista Kristin Okerlund. La primera part del programada del recital del proper dilluns està dedicada al Lied amb obres de Beethoven, Schuman, Karlowicz i Strauss. A la segona part s’escoltaran àries d'òpera de Verdi, Cilea, Rimski-Kórsakov, Puccini i Zelenski, i d'opereta de Lehár. Amb la seva actuació el Festival de Peralada dóna continuïtat al recital que va fer l’any passat Jonas Kaufmann i a la seva passió per les veus.

El mes de juny passat el tenor va ser Disc d’Or a Polònia el mateix dia de la publicació de Heart’s Delight, el seu primer disc amb la discrogràfica Deustche Grammophon, en un homenatge al seu ídol musical, el llegendari tenor austriac, Richard Tauber.  El seu repertori inclou els personatges dels grans tenors lírics com Alfredo de La Traviata, Riccardo d’Un ballo in maschera, Edgardo  de Lucia di Lammermoor, Rodolfo de La Bohème o Tamino a La flauta màgica, entre d’altres.

La temporada 2011-12, va significar el seu debut al Liceu de Barcelona amb Faust, versió escurçada i en format de concert, el que no va impedir que el públic quedés meravellat amb la seva actuació.

Foto: Kurt Pinter