El projecte MentorAE inicia el 3r curs

2014-10-30 12:30

Aquest mes d’octubre el Consell Comarcal ha reemprés l’activitat del programa MentorAE de suport social intergeneracional, després de consolidar el seu funcionament i integrar-lo a la cartera de serveis de l’Àrea de Benestar el curs passat.

El curs 2013-2014 del projecte MentorAE va constituir 4 nuclis de mentoratge, un dels quals va tenir una continuïtat superior als 6 mesos. El projecte va comptar amb la derivació de 14 famílies per part dels serveis socials bàsics.

La present edició es va iniciar amb una trobada de mentors, en que es van planificar les principals activitats del nou curs. Actualment MentorAE compta amb una borsa de 8 mentors, el 75% del qual són dones, i amb 7 nuclis de mentoratge, constituts per un mentor/a i una família en situació de risc d’exclusió.

Per altra banda, l’equip professional que dinamitza el projecte MentorAE serà present el proper dissabte 8 de novembre a la Trobada Europea de Mentoria Social organitzada per la Coordinadora de Mentoria Social on presentarà l’experiència desenvolupada els darrers anys a l’Alt Empordà.

MentorAE és un programa de mentoratge i suport social intergeneracional que té com a finalitat afavorir l’intercanvi i la solidaritat entre generacions (hi participen persones de més de 55 anys, pares i/o mares i infants), tot promovent experiències de suport familiar a la comarca que generin un valor social afegit.

Les persones sèniors que participen en el projecte (sols o en parella) fan de mentors amb famílies de risc social lleu mancades de xarxa social. Els mentors són les persones que ofereixen voluntàriament el seu temps per donar suport i encoratjar altres persones que es troben en situació de desaventatge, compartint experiències i coneixements durant un temps.