El programa d'inserció 'Treball als barris' a Figueres comptarà amb 250 participants

2015-11-03 17:00

L’Ajuntament de Figueres ha rebut una subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya pel projecte “Treball als barris”, que entre activitats de formació, assessorament i ocupació preveu comptar amb més de 250 participants l’any 2016. La subvenció atorgada per dur a terme el projecte, que un any més es desenvoluparà en els barris de la Marca de l’Ham i del Centre Històric de Figueres, és de 511.033,02 €.

“Treball als barris” té l'objectiu de donar una resposta integral a les necessitats de les persones i se centra en l'ocupació i el desenvolupament local. En el cas de Figueres, es divideix en quatre programes: suport a la inserció laboral, qualificació professional, experienciació laboral i desenvolupament local.

Pel que fa al programa específic per afavorir la inserció sociolaboral, té previst assessorar i formar unes 230 persones - unes 150 a la Marca de l’Ham i unes 80 al Centre Històric - que es troben amb dificultats d’inserció i en situació d’atur. Les bases també estableixen que tindran prioritat aquelles persones que estiguin en risc d'exclusió social.

El programa de qualificació professional permetrà formar una dotzena d’alumnes en jardineria, horticultura ecològica i manteniment. D’aquests, nou tindran l’oportunitat de ser contractats en el programa d’experienciació laboral.

En total el programa d’experienciació laboral ofereix una vintena de llocs de treball en els àmbits de condicionament i millora d’espais públic, neteja i condicionament d’espais públics, dinamització d’activitats econòmiques i comercials i jardineria i manteniment. Tots ells s'executaran als barris de la Marca de l'Ham i del Centre Històric.

Així mateix, el projecte “Treball als barris” també inclou un programa de desenvolupament local per a la contractació d’un director que executi el projecte a la ciutat.

El regidor de Promoció Econòmica, Manuel Toro, ha manifestat que "és encoratjador veure com any rere any altres administracions confien i subvencionen els programes que s'estan desenvolupant a Figueres destinats a inserir en el mercat de treball i formar les persones aturades, però el nostre objectiu és aconseguir que s'acabin aquests programes per manca de persones que els necessitin, és a dir, assolir la plena ocupació. Volem ser realistes i demanar el que sembla impossible, la plena ocupació".

Els interessats cal que s’adrecin a les respectives seus del projecte “Treball als barris”: en el cas de la Marca de l’Ham al Centre Cívic Joaquim Xirau (c/ Vilatenim, s/n) i pel que fa al Centre Històric a l’oficina del Pla d'Intervenció Integral del Centre Històric de Figueres (Carreró Caputxins, s/n).