El heavy català a debat amb Los Guardians del Pont a La Vinyeta de Mollet

2015-10-13 17:00

El dissabte 17 d'octubre, des de les 6 de la tarda, els tres músics de Los Guardians del Pont participaran en un debat sobre el heavy metal en català al celler La Vinyeta de Mollet de Peralada. Quim Mandado, Joan Cardoner i Martín Rodríguez són tres dels músics més reconeguts de l’escena heavy catalana. Es van formar en bandes mítiques com Sangtraït o Terratrèmol i ara segueixen en plena forma amb Los Guardians del Pont. Porten tota una vida reivindicant el heavy i coneixen l’estat de salut d’aquest estil a Catalunya millor que ningú. 

El dissabte 17 debatran sobre la situació que viu el heavy a Catalunya i les dificultats de fer-se un lloc dins el mercat musical del país partint d’aquest estil. Després de molts anys als escenaris ells han aconseguit sobrepassar les barreres a les que sovint està sotmès aquest estil i poden explicar com ho han fet. Però també parlaran de tots aquells grups que, lluny dels focus mediàtics, segueixen apostant per fer heavy en català. 

L’acte s’emmarca dins una sèrie de presentacions que la revista digital de música en català La Tornada impulsa durant aquesta tardor arreu del país. Després d’un any en proves, la revista arribarà al mercat a finals d’any i ha optat per presentar-se en públic a través d’una sèrie d’actes en què s’acompanyen de diferents músics per debatre sobre diferents temàtiques relacionades amb la música en català. Mollet de Peralada acollirà el primer, centrat en el heavy metal, tota una declaració d’intencions per part d’un mitjà que busca vol apostar per la varietat musical en les seves pàgines.