El Gastromusical del Molí de l'Escala ha obtingut un 90% d'ocupació

2016-07-27 12:30

El festival Gastromusical del Molí de l’Escala va tancar aquest diumenge la seva 10a edició amb una ocupació mitjana del 90%. Unes 1.400 persones han passat pel festival que ha programat propostes per a tots els públics unint sempre la música i la gastronomia.   

“Estem molt satisfets d’aquesta edició perquè hem consolidat propostes i formats que han agradat al públic”, destaca Jordi Jacas, cuiner i propietari del Molí de l’Escala i ideòleg del Gastromusical. “Tenim molt clar que el format de cinc dies seguits de festival durant el mes de juliol agrada al públic i ens agrada a nosaltres i en aquest sentit continuarem”, ha afegit Jacas.   

Dues de les propostes destacades d’aquesta edició han estat el Gastrovermut, que es va fer diumenge al migdia amb la música de Paula Grande, i el Gastroflamenc, del diumenge a la nit amb Duquende i Chicuelo i Jordi Jacas. Aquestes dues propostes, que es van incorporar l’any passat a la programació, s’han sumat a altres nous formats com la Nit Basca que es va fer divendres a la nit amb la música de Kepa Junkera.   

També han tingut bona resposta de públic els formats clàssics de sopar-concert del festival, que es van celebrar les nits del dimecres 20 i del dijous 21 de juliol i que van unir la música i la gastronomia de Xavier Pellicer i Lucrecia i de Vicenç Fajardo i Pablo Carbonell, respectivament. A més, la nit del dimecres 20 va comptar amb la col·laboració especial del pastisser i mestre xocolater Damian Allsop, autor del pastís d’aniversari del Gastromusical.   

De la programació d’aquesta 10a edició del festival, destaca també amb èxit de públic la celebració del Gastrokids & Familiaria, que es va fer dissabte durant tot el dia al Jaciment d’Empúries. La proposta unia els tallers interactius de música i gastronomia del Gastrokids amb una nova iniciativa dirigida a les famílies i concentrava més de vint activitats relacionades amb la història, la cultura, la gastronomia i la música.   

Elsa BS Photo