El cultiu de marihuana provoca talls d'electricitat per elevat consum als barris de Sant Joan i el Culubret

2014-12-13 18:00

L’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha expressat formalment una queixa a la companyia Endesa pel servei que està oferint als barris del Culubret i Sant Joan, una situació que es considera insostenible. La queixa està motivada pels talls de subministrament elèctric continuats que des del mes de novembre afecten cada dia part del sector oest de la capital de l’Alt Empordà. Un episodi que avui s’ha repetit amb la crema de part del cablejat elèctric, degut a l’elevat consum, al carrer Ramon Reig.

La queixa, expressada formalment amb una carta enviada aquest divendres, s’acompanya d’un informe municipal on es detallen totes i cascuna de les interrupcions que durant un mes i mig han patit els veïns de la zona. Uns talls en el subministrament elèctric que van dels 90 minuts a les tres hores, en la majoria dels casos. L’alcaldessa remarca la gravetat d’aquesta situació insostenible que s’agreuja per l’època de l’any en què està passant, i mostra la seva preocupació per la gent gran i per alguns veïns que, per malaltia, necessiten disposar d’aparells elèctrics connectats a l’electricitat contínuament.

A més, des del 19 de novembre, s’està a l’espera de la resposta de l’empresa per fixar una data i realitzar un control policial i tècnic amb l’objectiu de detectar les cases on es cultiva marihuana i que, a causa de l’elevat consum energètic sobre la xarxa, són les culpables dels talls d’electricitat a la resta de llars de la zona. Un operatiu que ja es podia haver realitzat el passat 25 de novembre.

No obstant això, l’alcaldessa recorda que a l’octubre es va resoldre una situació semblant que havia afectat els barris del Juncària Parc Bosc i Habitatges del Parc, durant l’estiu. Solució que va passar pel reforç de la línia de tensió del transformador situat al carrer doctor Ochoa que alimenta el barri de Sant Joan, Habitatges del Parc i Juncària Parc Bosc.