El Consell Comarcal aporta 10.000 euros al Centre de Distribució d'Aliments de Figueres

2015-02-11 13:00

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha aprovat un conveni de col·laboració amb Càritas Diocesana de Girona per al manteniment del Centre de Distribució d'Aliments (CDA) de Figueres. Aquesta centre ofereix ajuda a les famílies més necessitats de la ciutat i d'una part de la comarca per tal de garantir el dret fonamental a l'alimentació, ampliant l'actual sistema de cobertura social i capacitant els beneficiaris a afrontar de forma autònoma i responsable la situació sociofamiliar en què es troben.

En virtut d'aquest conveni, ratificat en el darrer ple, el Consell atorga 10.000 euros a Càritas Diocesana amb l'objectiu de contribuir al manteniment del CDA i al sosteniment de la compra d'aliments. D'altra banda, la institució comarcal també s'ha compromès a gestionar una aportació d'una ajuda en aliments en espècie per valor de 15.000 euros, procedents de donatius amb productes i d'altres subministraments arribats des de diferents estaments.

El Consell ha delegat en un tècnic de l'àrea de Benestar per fer d'enllaç amb Càritas i participar en les reunions de la comissió tècnica de seguiment del CDA. L'entitat diocesana és l'encarregada de gestionar el centre fent el control d'estocs, la compra d'aliments, les campanyes de difusió i informació i la coordinació dels voluntaris que tenen cura de l'activitat, entre altres actuacions. 

Lloc de cerca