El Concert de Cap d'Any de TV3 torna al Jardí de Figueres

2012-11-12 10:30

Un any més el Teatre Municipal el Jardí de Figueres i l’Orquestra Filharmònica de Catalunya seran els protagonistes del Concert de Cap d’Any de TV3. Un esdeveniment que des de la seva creació, quatre anys enrere, es dedica íntegrament a la música catalana. 

El concert d’enguany està dedicat a la música del país de finals del segle XIX i principis del XX, on a casa nostra es recollien i adaptaven les noves tendències europees: valsos, polques, masurques, scottish; i a més es creaven els seus ritmes propis: sardanes i americanes (havaneres).   

Les entrades per assistir a aquest espectacle únic, que s’enregistra unes setmanes abans de la seva emissió el primer dia de l’any, ja estan a la venda per 25 euros. Aquest any la gravació es farà el dijous 29 de novembre a partir de les 10 de la nit. Una nit on tothom es vesteix i s’ambienta com si fos el matí del dia 1 de gener.  Les entrades es poden comprar a les taquilles del  teatre, els dijous de 19 a 21 h; o trucant els matins a la Fundació Orquestra de Cambra de l’Empordà. També escrivint un correu electrònic a joancosta@fundaciooce.com. 

L’Orquestra Filharmònica de Catalunya és una formació simfònica en què s’incorporen instruments de cobla, com el tible, la tenora, el flabiol i els fiscorns, i que ens permet gaudir d’unes versions innovadores i alhora ben nostrades.

Compositors com Juli Garreta, Enric Morera, Albert Cotó, Josep Serra o Josep Blanch es donen la mà amb autors contemporanis de prestigi, com  Valentí Miserachs, Jaume Cristau i Albert Sardà, presentant un concert que farà gaudir al públic assistent.