El Catalan Electric Tour surt dissabte de Figueres

2016-09-29 17:30

Figueres serà dissabte el punt de sortida del Catalan Electric Tour, una marxa amb vehicles elèctrics que passarà per Perpinyà, Andorra i Barcelona. L'activitat, organitzada per l'Associació de la Mobilitat Elèctrica 66 (Lame66) de Perpinyà amb el suport de l'Ajuntament de Figueres, s’emmarca en la Setmana de la Mobilitat Sostenible. 

El Catalan Electric Tour pretén fomentar el vehicle elèctric com a alternativa al vehicle de combustió, mostrant els seus avantatges i les singularitats en la seva conducció i manteniment. Dissabte, a més de la sortida de la marxa, hi haurà una exposició de diversos models de vehicles elèctrics que participaran en el tour, des de les nou del matí fins a dos quarts d'onze al Passeig Nou de Figueres. 

Des de fa temps, Figueres està treballant per fomentar models de mobilitat més sostenibles i impulsar un nou model energètic basat en l’eficiència energètica i l’ús d’energies renovables. L’any 2009 es va posar en funcionament a la ciutat el primer autobús urbà elèctric de Catalunya, un pas que ha continuat amb la compra d’un nou autobús de gas i la previsió de substituir progressivament els autobusos de gasoil per autobusos de gas. 

D’altres actuacions en el foment del vehicle elèctric que s’han dut a terme per part de l’Ajuntament ha estat l’adquisició de dues motos elèctriques per a l’ús del personal dels Serveis Tècnics municipals, i les bonificacions del 75% en l’impost sobre vehicles de tracció mecànica i del 25 % en vehicles tipus turisme amb emissions de fins a 120 gr/km de CO2. 

A curt termini, l’Ajuntament de Figueres preveu crear dos punts de recàrrega de vehicles elèctrics a la via pública de la ciutat, situats a la plaça de la Palmera i a la pujada del Castell, cadascun dels quals podrà carregar simultàniament dos vehicles. Aquests punts, ubicats a zones cèntriques de la ciutat, amb forta afluència turística i en zones blaves d’aparcament, es posaran en funcionament a finals d’any o a principis de 2017. A més, la Brigada Municipal és a punt d’adquirir dues furgonetes elèctriques amb l’objectiu de substituir progressivament la flota de vehicles municipals per nous vehicles elèctrics. 

El regidor de Mobilitat i Medi Ambient, Francesc Cruanyes, assegura que “Figueres aposta pel vehicle elèctric amb gestos decidits: en la nova contrata de neteja viària i recollida de residus de la ciutat tots els vehicles de servei de petites dimensions hauran de ser elèctrics. Ara cal incentivar el vehicle privat, per això ben aviat comptarem amb punts de recàrrega a la via pública”.