El refugi antiaeri de la plaça de la Pau de Roses es farà visitable

2010-12-28 13:00

L’Ajuntament de Roses acaba d’aprovar el projecte d’adequació de les instal·lacions del refugi antiaeri soterrani que es troba a la plaça de la Pau del municipi, amb l’objectiu de fer-lo visitable i obrir-lo properament al públic. Els treballs per aconseguir aquest condicionament consistiran en l’adequació dels accessos, la il·luminació de tot l’espai interior i la dotació de sistemes d’àudio per complementar les visites.

El refugi antiaeri de la plaça de la Pau consta d’un passadís d’un metre d’amplada i dos d’alçada, amb una llargada aproximada d’uns 100 metres. Té el seu accés principal a la mateixa plaça, tot i que al mig del seu recorregut el corredor es bifurca cap a una segona sortida emplaçada al carrer Capità Ariza. En l’actualitat, arrel d’una primera recuperació realitzada fa uns anys, el refugi consta d’un quadre elèctric i motors bomba per a l’extracció d’aigua i la totalitat de passadís està il·luminat mitjançant uns aplics de superfície.

Ara, el consistori ha volgut fer un pas més en la posada en valor d’aquest simbòlic espai i acaba d’aprovar un projecte que permetrà la realització de visites al refugi, les quals es duran a terme en grups reduïts i amb l’acompanyament d’un guia, ateses les característiques pròpies del recinte.

Les millores aprovades consistiran en la mecanització de les portes d’accés al refugi mitjançant un sistema hidràulic, la renovació de la totalitat de lluminàries existents per unes de baix consum i, per últim, el redisseny dels dos accessos al refugi amb la incorporació d’un sistema d’àudio i so que permetrà fer simulacions i ambientar les visites, i d’un panell informatiu on es detallarà la documentació existent en referència al refugi antiaeri. El pressupost amb què comptaran aquests treballs és de 61.000 euros


 

Lloc de cerca